23 Δεκ 2008

Και τούτο "ελέω ημερών..." Έλεος!

Ύστερα από το δελτίο ειδήσεων ακολούθησε ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Μια πλήρης παιδική χορωδία, με ωραίες φωνές και σωστή ενορχήστρωση, άρχισε να ερμηνεύει ένα από τα γνωστότερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Και ξαφνικά κάτι μου φάνηκε ότι δεν ήταν σωστό... Έδωσα περισσότερη προσοχή και ω του (χριστουγεννιάτικου) θαύματος! Το τραγούδι ήταν μια αναλόγως διαμορφωμένη διαφήμιση γνωστής αλυσίδας καταστημάτων παιγνιδιών (με κακόηχο ξενικό όνομα) στο πνεύμα των ημερών. Τα λόγια καταλλήλως προσαρμοσμένα για να ελκύσουν τους μικρούς ακροατές και όσους θα πληρώσουν τον σχετικό λογαριασμό μετά την επίσκεψη. 

"Στο πνεύμα των ημερών", όπως πάντοτε. Που δεν αφήνει "ιερό και όσιο" αλώβητο, που καταργεί τη μαγεία των ημερών από τα μάτια των παιδιών μας, στο όνομα ευτελών σκοπών. Που έχει πλέον ως απόλυτο έμβλημα την παλαιά αγοραία κραυγή "όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω".

Αναρωτιέμαι πόσο θα αργήσει η επέλασή του και σε χώρους άβατους (για την ώρα), όπως ο Εθνικός μας Ύμνος. Ίσως γύρω στις 25 Μαρτίου ή τις 28 Οκτωβρίου να ακουστεί αναλόγως:

Σε γνωρίζω απ' την κόψη του ευρώ την τρομερή...  


Δεν υπάρχουν σχόλια: