6 Σεπ 2008

Σημεία των καιρών I

(1) Είχαν σταματήσει αντικρυστά τα αυτοκίνητά τους στη μέση κεντρικού δρόμου και συνομιλούσαν αδιαφορώντας για τα άλλα τροχοφόρα που είχαν στοιβαχτεί πίσω τους. Βρισκόμουν πρώτος στη μια σειρά, πίσω από τον ένα, και έκρινα ότι έπρεπε να τους θυμίσω ότι δημιουργούσαν πρόβλημα στη ροή της τροχαίας. Αναβόσβυσα δυο φορές τα φώτα. Αυτός που βρισκόταν μπροστά μου είδε το σήμα μέσα από το καθρεφτάκι του και βγάζοντας το χέρι έξω από το αυτοκίνητο έκανε μια κίνηση απορίας σαν να ρωτούσε: "Μα τι συμβαίνει;"

(2) Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα με πολλές τριγύρω ενδείξεις "Απαγορεύεται το κάπνισμα" άναψε το τσιγάρο του. Ασυναίσθητα σήκωσα το χέρι και του έδειξα την απαγόρευση. Με κοίταξε οργισμένος και μουρμούρισε: "Έχεις πρόβλημα;" 

(3) Κάναμε βραδινό περίπατο και μας προσπέρασαν τρεις κοντοκουρεμένοι νεαροί. Ο ένας έδειχνε πολύ ενοχλημένος από κάτι που είχε προηγηθεί και αναφέρομενος σε κάποιον άλλο έλεγε συνεχώς, "ο μαλ..., ο μαλ...". Στα ελάχιστα λεπτά που χρειάστηκαν έως ότου απομακρυνθούν άκουσα 8-10 φορές τη λέξη (και τα παράγωγά της) και θαύμασα πόσο οικονομικά μπορούν να εκφράζονται κάποιοι και να υπονοούν τόσα πολλά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: