13 Σεπ 2008

Σημεία των καιρών III

(7) Διάβασα τη διαφήμιση και με ενόχλησε η ορθογραφία της: "Έπιπλα εισαγώμενα", έγραφε. Λίγο αργότερα συνάντησα αυτό το "εισαγώμενα" ακόμη τρεις-τέσσερις φορές σε άλλες διαφημίσεις. Και όταν κάποτε είδα ένα ορθογραφημένο "εισαγόμενα", προς στιγμήν αμφέβαλλα ―δεν ήμουν πια βέβαιος για την ορθότητά του.

(8) Υπάρχουν πολλοί λόγοι να κατανοήσει κανείς (και να στηρίξει) την αγάπη κάποιων για τους σκύλους. Και δεν είναι λίγοι που έχουν στο σπίτι τους αυτούς τους αξιαγάπητους συντρόφους. Εκείνο που δεν μπορεί εύκολα να να γίνει αποδεκτό (και να δικαιολογηθεί) είναι η πρακτική εγκατάλειψης των ακαθαρσιών τους σε δρόμους και ανοιχτούς χώρους. Βέβαια σε κάποιους δήμους, όπου η νομοθεσία φαίνεται να τηρείται με περισσότερη αυστηρότητα, συνοδοί σκύλων κουβαλούν την επιβαλλόμενη πλαστική σακούλα απορριμμάτων ―μερικές φορές μονάχα για το θεαθήναι και για να ξεγελούν τον δημοτικό υπάλληλο που πιθανόν να βρεθεί στον δρόμο τους.

(9) Το αυτοκίνητο πέρασε με μεγάλη ταχύτητα από τον συνοικιακό δρόμο. Τα μπάσα των στερεφωνικών του άφηναν ένα υπόκωφο αλλά εκκωφαντικό ντουμ... ντουμ... σαν να επρόκειτο για επέλαση κινηματογραφικής ορδής αγρίων. Ο θυμόσοφος περαστικός που το άκουσε, μόλις πρόλαβε να του φωνάξει: "Δυνάμωσέ το λίγο ακόμη, αγόρι μου, να το χαρούμε κι εμείς..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: